Tallinnan ja Italian matkailuvertailu

tallinnaan italiaanTallinnan ja Helsingin välimatka ei ole kuin 60 km. Tämä on yksi lyhyimmistä pääkaupunkien välisistä matkoista.

Italian pääkaupungista Roomasta esimerkiksi on Tallinnaan matkaa noin 2200 km. Lähde: mapcrow.info

Italian parhaat puolet matkailumaana

Italiasta tulee ensimmäisenä mieleen miellyttävä ilmasto, joka on periaatteessa matkailijalle mukava talvellakin. Italian historia ja kulttuuri takaavat aina jotain nähtävää paikasta riippumatta. Italialainen ruoka on myös monien mielestä yksi parhaista syistä käydä maassa. Italiassa voit viettää aikaa rannalla, shoppailla, tutkia historiallisia kohteita, käydä oopperassa, tutustua viinitilojen tuotteisiin, nauttia paikallisten pikkukeittiöiden antimista… Lista on loputon. Lasketellakin voit talvisaikaan, jos se kiinnostaa enemmän kuin rantaelämä. Italia on myös monikasvoinen maa kiinnostipa sitten tyylikäs Milano, historiallinen Firenze, kuuma Sisilia, Riminin hienot rannat tai upeiden maalaismaisemien Toscana.

Miten Italiaan pääsee

Ryanair lentää Tampereelta ja Lappeenrannasta Milanoon. Finnairin siivin pääset Helsingistä moneen kaupunkikohteeseen. Pakettimatkoja tehdään myös esim. Sisiliaan ja Riminille kesällä. Omatoiminen matkailija vuokraa auton ja reissaa omaan tahtiin ympäri maata.

Koska kannattaa käydä

Italia on oiva kesäkohde, jos et ole kuumanherkkä. Lämpötilat voivat helposti nousta jopa 40 asteeseen. Kevät ja syksy ovat hyviä aikoja kaupunkeihin tutustumiseen tai maaseudulla patikointiin. Kelit eivät ole turhan kuumia, eikä turisteja ole harmiksi asti. Myös hinnat ovat edullisemmat sesongin ulkopuolella. Talvella toki Pohjois-Italia kutsuu laskettelemaan.

Tallinnan parhaita puolia

Tallinna on suomalaiselle matkailijalle edullinen kohde ainakin toistaiseksi. Ruoka ravintoloissa on vanhassakaupungissakin noin kolmanneksen edullisempaa kuin kotosuomessa.

Tallinnassa pärjää periaatteessa suomella. Tilanne tuntuu kuitenkin olevan muuttumassa, koska turisteja saapuu muualtakin aina vain enemmän ja enemmän. Englannin osaamisen tarve on siis kasvussa.

Tallinna on lähellä. Sinne pääsee päiväristeilyllä muutamalla eurolla. Eikä matka kestä kuin pari tuntia nopemmilla lautoilla.

Miten sinne pääsee

Tallinnaan pääset parhaiten lauttakyydillä Helsinki-Tallinna. Reitillä operoivia lauttayhtiöitä ovat Tallink Silja, Viking Line, Eckerö Line ja Linda Line. Matka kaikilla näillä kestää ja maksaa suunnilleen saman verran.

Koska Tallinnassa kannattaa käydä

Koska vain. Tallinnassa riittää nähtävää ympäri vuoden. Kesällä on kiva kierrellä vanhassakaupungissa ja nauttia olutta tai kahvia terassilla auringon paisteessa. Talvella kannattaa vierailla Raatihuoneen torin joulumarkkinoilla, joista voit hankkia pukinkonttiin mm. paikallisia käsitöitä.

Lue lisää Tallinnan matkailusta: www.helsinki-tallinna.com