Tallinna on suomalaisten suosikkikohde

tallinnan matkatTallinna on säilyttänyt paikkansa suomalaisten suosikkilomakohteena. Varmastikin suosikkiasemaan on useita syitä, mutta luulisin, että syiden joukossa on ainakin seuraavat:

  • Tallinna on lähellä, vain 2 tunnin matkan päässä Helsingistä
  • Sinne on hyvät laivayhteydet, lukuisia lähtöjä joka päivä
  • Tallinnassa on nähtävää ympäri vuoden
  • Sinne järjestetään matkoja, joihin sisältyy liityntäkuljetus lähes koko maasta
  • Tallinna on edullinen kohde hintatasonsa ja läheisyytensä vuoksi
  • Tallinna on kaunis kaupunki
  • Tallinnasta löytyy koko ajan jotain uutta tutkittavaa, se on dynaaminen ja koko ajan kehittyvä kaupunki
  • Siellä tulee pääsääntöisesti toimeen suomen kielellä

Tallinnaan järjestetään jos jonkinmoista matkaa. Siellä voi pistäytyä vain muutamaksi tunniksi tai viettää yön tai useamman.

Hotellitarjonta on myös monipuolista ja eritasoista valikoimaa on tarjolla. Matkailija voi valita majoituksen klassisessa hotellisa kuten Virussa tai Kalev Spassa. Myös vanhakaupunki pitää sisällään idyllisiä ja tunnelmallisia hotelleja kuten St. Olav ja My City Hotel.

Luksusmatkailija pääsee verratin halvalla Tallinnassa, koska viiden tähden hotellitkin ovat kohtuuhintaisia verrattuna muihin Euroopan kohteisiin, kaukokohteista puhumattakaan. Viiden tähden majoitusta tarjoaa esim. Savoy ja L’Ermitage, jotka ovat todellakin kokemisen arvoisia.

Tallinnaan pääset Viking XPRS:llä, Tallink Shuttella tai Eckerö Linellä. Laivalla Tallinnaan pääset siis kahdessa tunnissa, jos käytät nopeimpia yhteyksiä. Voit myös viettää yön esim. Baltic Queenilla nauttien laivan tarjonnasta.

Monet suomalaiset viettävät suurimman osan ajastaan Tallinnan vanhan kaupungin katuja koluten. Myös Rotermannin edulliset ostokset ovat monen mieleen. Kannattaa kokeilla myös ravintoloita, kuten keskiaikaiset Peppersack ja Olde Hansa. Myös Skotlantilaista teematunnelmaa ja ihan hyvää ruokaa brittipubimiljöössä tarjoaa Skotland Yard Narva Maanteellä kävelymatkan päässä satamasta Rotermannin korttelissa.

Kannattaa kokeilla myös kauneudenhoitopalveluja, kampaamoja tai hierontaa koska ne ovat paljon edullisempia kuin Suomessa.

Lue lisää: